Lahjat hukassa ja joulu ovella?

Lisää aikaa läheisillesi.

Joululahja idea #1:

Nykyisin monella ihmisellä on jo kaikkea, mutta kyllähän kaupat aina keksivät uutta myytävää. Trendit vaihtuvat, tulee pikkuisen parempi malli jostain puhelimesta tai telkkarista jne. Myös käyttötavarat, esim. sukat, alusvaatteet ja muut tiuhaan kuluvat ja usein tarvittavat tuotteet, ovat monelle loistava lahjaidea ja niitä varmasti löytyy myös joululahjatoivelistoilta.

Silti se, mitä kaupoista ja netistä ei saa ja jotka nykypäivänä tuntuvat olevan kaikilla kortilla, on aika, läsnäolo ja yhdessä tekeminen. Voiko niitä antaa joululahjaksi? Kyllä voi, myös liikelahjaksi! Niistä saa tehtyä vaikka lahjakortin. Avataanpa tätä hieman lisää.

Tuntuuko sinusta usein, ettet oikein ehdi nähdä kavereita ja sukulaisia tai olla vaan läheisten tai itsesi kanssa, vaikka kuinka haluaisit? Arjessa ystävien tapaaminen ja oman ajan ottaminen unohtuvat helposti, eikä niitä ole helppo järjestää, ellei hieman suunnittele ja sovi etukäteen. Tässä siis vuoden joululahjaidea 2020: anna omaa aikaasi läheisille ja itsellesi.

Tämän joululahjan voit antaa monella tavalla. Monesti puhutaan, että tänä jouluna ei sitten osteta lahjoja ainakaan aikuisille, mutta nämä seuraavat  joululahjavinkit soveltuvat hyvin myös siihen. Voit esimerkiksi luvata ystävälle tai sukulaiselle, että joululahjana menet hänen luokseen auttamaan joulun valmisteluissa. Monelle joulun aika on stressaavaa, kun arjen keskellä on niin paljon ruokien laittamista ja lahjojen etsimistä, silloin autat läheistäsi saamaan helpomman ja rennomman joulun, kun autat häntä valmisteluissa. Ja jos joku kysyy sinulta, mitä sinä haluat joululahjaksi, voit pyytää samaa myös itselle. Esim. ”En tarvitse mitään erikoista lahjaa, mutta tulisitko laittamaan joulua kanssani meille, voidaan vaikka leipoa joulutortut ja juoda jouluglögit samalla”. Siitä tulee hyvä joulumieli jokaiselle.

Toinen helppo tapa antaa omaa aikaasi muille on lahjoittaa itse tekemäsi lahjakortti, jossa lupaat viedä vaikka sukulaispojat tai -tytöt ulkoiluretkelle eväiden kanssa seuraavan kolmen kuukauden aikana. Tai lahjakortti ystävälle ajatuksella ”valitse päivä seuraavan kolmen kuukauden aikana, niin nähdään ja minä tarjoan kahvit kivassa kahvilassa”. Kun tällaisen lahjan antaa, tapaaminen ystävän kanssa toteutuu todennäköisemmin kuin silloin, jos vain luvataan nähdä tai haaveillaan yhteisestä tapaamisesta. Voit antaa tällaisen joululahjan myös itsellesi: mieti vaikka kolme asiaa, mitä sinä haluaisit tehdä, kun sinulla on joskus aikaa. Kirjoita nämä asiat ylös itsellesi ja varaa niille päivät kalenteriisi, vaikka seuraavan puolen vuoden ajalle.

Lue kaikki joululahjaideat:
#1 https://hakusi.fi/joululahjaidea-lisaa-aikaa-laheisillesi/
#2 https://hakusi.fi/joululahja-idea-2-lasnaolo/
#3 https://hakusi.fi/joululahja-idea-3-muista-myos-itseasi/

Kategoriat: Joulu

1 kommentti

WordPress-kommentoija & #183;2.9.2018 21:06

Hei, tämä on kommentti.
Poistaaksesi kommentin, kirjaudu sisään ja lue artikkelin kommentit. Jokaisen kommentin kohdalla on linkki, josta voit halutessasi muokata tai poistaa kommentin.
Kommentoijien avatarit tulevat Gravatarista.

Vastaa

Avatar placeholder

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.